Хиляди посрещнаха Джулая на морския бряг
Хиляди посрещнаха Джулая на морския бряг / снимки: Impact Press Group

Хиляди хора дойдоха на морския бряг, за да посрещнат Джулая - първото юлско утро. Във Варна тази година слънцето в първия ден на юли изгря в 5:33 часа.

По това време в село Камен бряг край Каварна звучеше култовата песен "Джулай морнинг" в изпълнение на Джон Лоутън. И тази година бившият вокалист на рокгрупата "Юрая Хийп" пя заедно с Б.Т.Р. За първи път в първото юлско утро на скалите звуча женски рок. На сцената на рокфеста „Джулай Морнинг" излезе силистренската дамска банда - „G.Rock". В местността „Огънчето” се изявиха също групите „Команда 5” и „Гранулом”.

Хиляди посрещнаха Джулая на морския бряг
netinfo

Празникът носи името на известната песен на „Юрая Хийп" от 1971 година - July Morning, и е най-традиционният хипи празник в България, възникнал във Варна в края на 70-те години на миналия век. Тогава Джулай Морнинг е бил повод младите да говорят свободно за музиката, която им е била забранена, за песните, които пеят, за свободната любов и да протестират срещу управлението на страната нелегално. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за тях.

Хиляди посрещнаха Джулая на морския бряг
netinfo