Грипът поизпразни няколко забавачници
Грипът поизпразни няколко забавачници / netinfo

Заради грипната епидемия във Варна в две детски градини отсъстват 60 % от децата. 40 % от малчуганите в други 6 детски заведения също не посещават забавачниците, а в останалите градини липсват между 10 и 15 на сто от децата. Това съобщи за Дарик зам.-кметът по въпросите на образованието Коста Базитов.

Всички училища във Варна и областта са разпуснати до идния понеделник включително, след като в началото на седмицата бе обявена грипна епидемия. Заниманията в детските градини във Варна обаче не са прекратени заради строгия контрол, който не позволява болни деца да посещават забавачница, припомня Дарик.

Няма опасност след грипната ваканция учениците да излязат в дървена ваканция, заяви зам.-кметът Базитов.Той увери, че училищата са снабдени с достатъчно гориво. Болшинството от учебните заведения във Варна са на промишлен газьол, десетина на парно и още толкова на газ.

Няма практика температурите в класните стаи и забавачниците да се проверяват сутрин, обед и вечер. Директорите са отговорни за това градусите в стаите да са над 18, посочи зам.-кметът по въпросите на образованието.