Евророкери даряват родни болници със скъпа апаратура
Евророкери даряват родни болници със скъпа апаратура / netinfo
Над 120 рокери пристигнаха във Варна. Те са част от Шестата еврообиколка на Европейските мотоциклетисти «Юробайкър». Мотористите са преминала през 7 държави, като повечето от участниците са германци, австрийци, хървати и косовари.

Заедно с рокерите пътуват и 8 тира с медицинско уборудване, което е на стойност 100 хил. евро. То е предназначено за 3 софийски болници и лечебници в Благоевград, Гоце Делчев и Банско. Дарението съдържа ЕКГ апарати, анестезиологичен апарат, кошетки за медицински прегледи и офис уборудване.

Мотористите от «Юробайкър» бяха посрещнати на летище Варна от кмета на морската столица Кирил Йорданов, яхнал личния си мотор - 250-кубикова «Хонда».

Председателят на "Юробайкър" подари на градоначалника прасенце-касичка като символ на късмет и богатство, както и бутилка вино от Шенген. От своя страна Йорданов дари на мотористите плакет на Варна и обеща, че в касичката ще се събират средства за ремонт на варненските улици. След посрещането рокерите потеглиха към Катедралата, водени от кмета.

Официалният старт на обиколката беше в Деня на Европа, 9 май, в Любляна – столицата на Словения, която е ротационен председател на Европейския съюз. След като минаха през Хърватия, Сърбия и Румъния, мотоциклетистите пристигнаха на 10 май във Видин. Първоначално посетиха градовете София, Велико Търново и Варна, а до 14 май ще продължат към Несебър, Пловдив, Банско и Гоце Делчев. След това обиколката ще продължи през Гърция и на 17 май ще приключи във Венеция, Италия.