/ Пресцентър ГЕРБ/ЕНП
Парите от еврофондовете стигат до всеки един български гражданин, било то през пътищата, новите площади и детски градини, новите машини за бизнеса или социалните програми
Емил Радев
101644
Емил Радев
  • Емил Радев
"Предстоящите избори за членове на Европейския парламент са важни както за цялата страна, така и за Североизточна България и региона на Варна". Това заяви в ефира на Дарик Варна кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев. 

„От 17-те човека, които ще излъчим от България за членове на Европейския парламент, е много важно да се защитят позициите на страната ни, да се защити българския интерес. Да успеем да защитим това, което постигнахме в последните месеци от действието на настоящия парламент, а именно - парите в следващия програмен период да са с 4 милиарда лева повече и така България да получи 18 милиарда лева през следващите 7 години”, посочи Радев.

По думите му, тези пари стигат до всеки един български гражданин, било то през пътищата, новите площади и детски градини, новите машини за бизнеса и социалните програми. Това е нужно на България, за да стане по-конкурентоспособна, фирмите тук да печелят повече и да се покачват  възнагражденията.

Емил Радев: Храните с по-ниско качество за България са потребителска дискриминация

Той разкри, че са получават множество сигнали за отнемане за деца на семейства от Източна Европа, сред които и от България. От началото на мандата само във Великобритания около 5550 деца на източноевропейци се отнети от родителите им и дадени за осиновяване на британски семейства. 

„Надявам се, че в бъдеще ще се иска много по-голямо съдействие от всички компетентни органи. Даваме на националните органи много повече права в такива международни случаи, за да може държавата да има влияние и да не се стига до отнемане на български деца в чужбина и давани за осиновяване”, изтъкна Радев. По думите му защита ще може се да оказва и в държави като Норвегия, които не са част от Европейския съюз.

Емил Радев: С промени в европейското законодателство изваждаме на светло офшорките и премахнахме анонимните сейфове

България е втората страна в ЕС след Холандия, която има зоополиция, посочи варнецът, който бе сред инициаторите за създаване на структурата у нас. Тя е по холандския модел – полицаи изпълняват функцията, за да имат реални полицейски правомощия и много по-лесно да се залавят извършителите на насилие над животни. Нужни са обаче законодателни реформи, за да е много по-ефикасен контролът, смята варненецът.

Като един от своите големи успехи през изминалия мандат Емил Радев изтъкна представянето на Варненското златно съкровище в  Брюксел, което събра за първи път на външно мероприятие тримата големи на Европа - председателя на Европейския парламент, председателя на Европейската комисия и председателя на Съвета на Европа.

„Видяха, че Варна освен красивите плажове и морето, има и много древна история, богата култура и вече можем да покажем един много модерен облик”, изтъкна Радев. Ползотворна е била и визитата в морската ни столица на Антонио Таяни - настоящ председател на Европарламента, за откриването на информационния офис на Емил Радев.

„След като се запозна с града ни, стана ходеща реклама на Варна. Когато стане въпрос за България и Черноморието ни, навсякъде казва как Варна е нещо средно между Монако и Сен Тропе”, посочи единственият варненец в Европарламента. 

Мария Габриел и Емил Радев поздравиха жителите на "Владиславово" за празника на района (СНИМКИ)

„Може би европейските институции са далече за нормалните хора в България. Не винаги е ясно какво става в Брюксел и Европейския парламент и колко важно е да защитим там интересите на България”, установил е осмият в листата с кандидати за евродепутати на ГЕРБ и СДС след обиколките из цялата страна по време на предизборната кампания. По думите му, 60 % от българското законодателство се променя въз основа на промените в европейското. Това има отражения върху  целия обществен живот – бизнеса, общините и гражданите. 

„Надявам се, че на 26 май ще бъдат избрани хора, които са доказали, че могат да работят за интересите на България. Трябва да сме обединени, за да можем да докараме на страната много повече ползи от членството й в ЕС”, сподели още кандидатът за евродепутат. 
 
„В листата на ГЕРБ и СДС сме хора, доказали, че можем да защитим интересите на България. С действията си сме доказали, че когато е нужно винаги отстояваме българския интерес и успяваме да постигаме успехи”, категоричен бе Емил Радев. Той призова всички български граждани да гласуват в неделя.