Десетки разкази и есета участват в конкурса Полицай и дете - ръка за ръка
Десетки разкази и есета участват в конкурса Полицай и дете - ръка за ръка / Sofia Photo Agency, архив

Деца от варненски училища изпратиха над трийсет разказа и есета за участие в конкурса "Полицай и дете - ръка за ръка". Конкурсът е част от кампанията в подкрепа на деца и семейства на загинали и инвалидизирани служители от Областна Дирекция на МВР  и Главна Дирекция "Изпълнение на наказанията " в град Варна. Председател на конкурсната комисия  е директорът на ОД на МВР Варна Комисар Тодор Иванов, а членове са проф. Росица Йорданова от ВСУ "Черноризец Храбър " и преподавател по БЕЛ.

Четвъртата поредна кампания е организирана от Синдикален алианс "Сигурност" в МВР и е подкрепена от Варненска и Великопреславска Митрополия, Община Варна, Областна Дирекция на МВР Варна , Зонален Съвет на БФС Варна , КТ "Подкрепа " Варна, ВСУ "Черноризец Храбър", ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", Медицински Университет "Проф.Д-р. Параскев Стоянов"  Варна , Медицински Център "Младост" , Летище Варна  и много други. Подкрепата си са заявили и министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев, районните кметове на "Младост", "Приморски" и "Владислав Варненчик" Христо Христов, Петя Проданова и Неделчо Михайлов, футболните величия Тодор Марев, Димо Момиров, Бисер Маринчев, Илко Станчев  и Валентин Целов, представители на местната и районна администрация.

Тази година в кампанията, освен конкурса за разказ и есе, са предвидени и благотворителен концерт и ежегодният футболен турнир на малки вратички. Патрон на събитието е Митрополит Кирил, а водещ  ще бъде варненският шоумен Кирил Аспарухов. В концертната програма участие са заявили над двеста изпълнители от различни танцови и вокални  формации, от които над петдесет деца от детски градини, училища, висши учебни заведения и други. Концертът ще се състои на 31-ви май от 18.00 часа в зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна, която е безвъзмездно предоставена за провеждането на мероприятието от домакините. На 1-ви юни, деня на детето, стартират детският футболен турнир и традиционният турнир на малки вратички. Участие в детския турнир ще вземат девет детски отбора от детските школи на "Черно море" и "Спартак", ДФК "Делфините", ФК "Ливърпул", ФК "Варненчик", детския отбор към Варненската и Великопреславска Митрополия "Юнак -Аспарухово", ФК "Варна", деца от училище "Найден Геров" и детската футболна школа към ОДК Варна. Малко след това техните батковци ще стартират четвъртия поред футболен турнир, като към момента заявки за участие са заявили над двайсет отбора. Право на  участие в мъжкия турнир имат всички отбори, заплатили до 28-ми май минималната такса от 100 (сто) лева по следната дарителска сметка:

Синдикален Алианс Сигурност в МВР-САСМВР: BG23UBBS80021075015730-клон: ”Света Неделя София” /при превод по сметката моля изрично да бъде упоменато основанието за превода/

Теглене на жребия и техническата конференция ще се състоят на 28.05.2013год. от 12.00 часа в зала 12 в Младежки дом "Орбита".

Телефони за записвания и връзка с организаторите:
0896 238 657,0876 110 118 и 0896 675 695