/ БГНЕС, архив
От „Да, България” са отправили покана за взаимодействие към опозиционните демократични сили, съобщи във Варна лидерът на движението Христо Иванов. На този етап се водят разговори с ръководството на ДСБ. Подробности за евентуално обединение ще бъдат изнесени, когато се стигне до конкретни договорки.

Христо Иванов: Българската политическа система е мръсен парцал

Не всички десни сили са опозиционни, поясни Иванов и уточни, че визира само „партии, които са показали действия за българската демокрация по същество”. Основна цел на „Да, България” е до края на годината да изгради структури и да присъства във възможно повече областни градове. Партията е позиционирана в ясна опозиция на всички парламентарно представени сили, заяви нейният лидер, според когото Народното събрание няма да довърши мандата си. 

Христо Иванов очаква големите партии в 44-тото НС да се разпадат

„Всяка от парламентарно представените сили има интерес да се възползва от това да отвлича България от демократичния й път и да я води към авторитарно управление и задкулисие. Ние поставяме темата дали България ще удържи европейския си път, или ще поеме по авторитарния”, коментира Иванов.

Христо Иванов учреди партията "Да, България" и се зарече да се бори с корупцията

Варна е сред градовете, в които движението вече е учредило местна структура. Лидер на областната организация е юристът Нелко Начев. В нея влизат още бизнесменът Мартин Демирев, търговецът на художествени изделия Николай Капитанов, адвокатът Владимир Скочев, икономистът Никола Захариев и IT специалистът Свилен Желев.

Политическата сцена във Варна не е от най-лесните, тъй като това е град с характер, посочи Христо Иванов. Местната структура ще бъде натоварена със задачата да търси локалните проблеми и да ги превръща в национални, както и да печели доверието на варненци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК