Няколко цикъла от предсрочни избори прогнозира Христо Иванов
Няколко цикъла от предсрочни избори прогнозира Христо Иванов / БГНЕС
Няколко цикъла от предсрочни избори прогнозира в Русе лидерът на новата партия „Да, България“ Христо Иванов. Според него това ще бъде следствие на факта, че корупционният модел в държавата се руши много бавно и е продължителен процес. „Един пример, който аз давам в това отношение, е прането на мръсен парцал, а българската политическа система е мръсен парцал в момента. Трябва няколко води да бъдат сменени, за да може да падне мръсотията“, заяви Иванов.

Членът на Националния съвет на партията Антоанета Цонева коментира ситуацията с машинното гласуване. Формацията настоява да се осигури външен одит по отношение на използването на машините за гласуване, като е готова да работи за това с гражданското общество и с други политически сили.

Христо Иванов: "Да, България" е дългосрочен проект, който не се изчерпва с тези избори

„Машинното гласуване е един много бърз и надежден начин за правилно отчитане на резултата, който разтоварва изключително много избирателните комисии, а резултатът се отчита бързо и прецизно. Поддържаме и идеята за машинното броене на хартиените бюлетини със скенери, така че да може резултатът да бъде коректен и да бъде отчетен по правилния начин“, каза Цонева.

Партията апелира час по-скоро да се създаде организация за свикване на гражданския борд за честни избори.
 
БГНЕС