Черно море урежда нападател до мача с Левски?
Черно море урежда нападател до мача с Левски? / снимка: Гонг

Сериозни са шансовете "Черно море" да си уреди нов нападател до предстоящото домакинство с "Левски" в събота, научи Дарик. Ако това стане до петък, на „Тича" са взели мерки въпросният футболист да бъде картотекиран и да е на разположение на Никола Спасов. А дали той може да вземе участие, ще преценява треньорът предвид моментата форма на играча.

Не е тайна, че в полезрението на "Черно море" са Иван Стоянов, Емил Гъргоров и Валери Домовчийски, но това не е всичко. В щаба на „моряците" разглеждат варианти с няколко чужденци, които са с европейски паспорти. Най-късно до петък се очаква да има развитие по сагата с привличането на нов централен нападател. Дори това да стане факт е почти сигурно, че Никола Спасов отново ще гласува доверие на върха на атаката на Вилиян Бижев, който освен, че най-после се отпуши при гостуването на Славия, бе избран и за играч на мача в анкетата на Gong.bg.

В халфовата линия Никола Спасов няма да може да разчита на креативния полузащитник Мехди Бурабия, който с представянето си до момента си извоюва правото на твърд титуляр. Той отпада от сметките на треньора за домакинството срещу "Левски" заради получения червен картон при гостуването на "Славия". Очаква се неговото място да бъде заето от аржентинеца Хуан Мануел Вареа.

Не е изключено Никола Спасов отново да се върне към схемата с трима в отбрана срещу "Левски". Треньорът по принцип върти схемите 3-4-3 и 4-3-3 в зависимост от това дали противникът играе с един или двама нападатели.