БСП-Варна: ГЕРБ набавя ресурси за изборите чрез разпоредителни сделки
БСП-Варна: ГЕРБ набавя ресурси за изборите чрез разпоредителни сделки / Дарик Варна
БСП-Варна: ГЕРБ набавя ресурси за изборите чрез разпоредителни сделки
31754
БСП-Варна: ГЕРБ набавя ресурси за изборите чрез разпоредителни сделки
  • БСП-Варна: ГЕРБ набавя ресурси за изборите чрез разпоредителни сделки

Борбата за местните избори видимо тръгна и тъй като няма време, а тя изисква известни ресурси, някои хора явно са решили да ги набавят за партиите си чрез разпоредителни сделки. Това заяви зам.-председателят на Градския съвет на БСП-Варна и кмет на район „Приморски” Пламен Градинаров. По думите му бъдещето ще покаже дали са били верни опасенията на социалистите в морския град.

Той обърна внимание на въпросите, около които в последната седмица се вдигна голям шум. Един от тях е „замяната” на 7 общински имота срещу апартаменти и офиси. Според кмета на „Приморски” има много неясноти около сделката – защо тя е толкова спешна, по каква причина цените са ниски, за какво са необходими офиси на община Варна. Затова червените настояват да се направи реална оценка за цената на имотите, както и да се даде обяснение защо е необходимо да се реализира тази сделка.

Градинаров посочи още, че в неговото кметство за жилища чакат 390 семейства, а в целия град те са около 1200-1300. Ако сделката се осъществи, тя ще задоволи нуждите на едва 10-15 семейства. Затова от БСП-Варна настояват първо да се осигурят детски градини и ясли, с което ще се помогне на много повече семейства и чак след това да се работи по въпроса с апартаментите. 

Заместник-председателят на Градския съвет на БСП-Варна призова колегите си от другите партии да спазват правилниците и законите и ако ще приемат решения, да ги взимат на светло. Социалистите в морската столица са категорични, че до края на мандата ще защитават социалните програми, защото според тях те отстъпват пред разпоредителните сделки.