Борко Стойчев: „Черно море” бе най-удачният вариант за мен
Борко Стойчев: „Черно море” бе най-удачният вариант за мен / Добри Атанасов
Борко Стойчев: „Черно море” бе най-удачният вариант за мен
84746
Борко Стойчев: „Черно море” бе най-удачният вариант за мен
  • Борко Стойчев: „Черно море” бе най-удачният вариант за мен

 

Последното ново попълнение на „Черно море” Борислав Стойчев заяви в интервю за Дарик, че преминаването му в „Черно море” е най-удачният вариант за него. Той вярва, че новият му отбор има всички шансове да се пребори за участие в евротурнирите. Ето какво сподели бранителят:

-Защо се стигна до раздялата ти с Атромитос?

Бившият ми тим е стабилен и финансово и организационно. Там отидох септември месец. Изиграх няколко мача. Тимът не тръгна добре в началото. Записахме загуби, имаше катаклизми. Треньорът бе сменен. Новият имаше други разбирания и изисквания. Аз спрях да играя. Стигна се разтрогването ми по взаимно съгласие с клуба. Разбрахме се цивилизовано и така се стигна до преминаването ми в „Черно море”.

-Имаше ли други варианти пред теб?

Да, имаше и други опции, включително и за чужбина. Но реших да се върна в България. Не бях играл последните 3 месеца и искам да възстановя формата си. Мисля, че „Черно море” е най-удачният вариант за мен.

-Предвид сериозните кадрови проблеми в „Черно море” в следващите мачове се очаква Никола Спасов да залага на теб като централен бранител до Пламен Николов. Някога с него играли ли сте заедно?

Да, играли сме един до друг някъде преди около 10 години в младежкия национален отбор.  Изиграли сме няколко мача. Оттам се познаваме. Няма да имаме проблеми със сработването. Ясно ми е, че имам сериозна конкуренция за този пост тук и ще трябва да тренирам здраво, за да се преборя за място в отбора. По отношение моментната ми форма, мога да кажа, че и в Гърция, и тук не съм спирал да тренирам. Може би ми трябва малко повече игрови ритъм.

-„Черно море” е на 6 точки от 3-ия и 4-ия, много ли е разликата

Предвид това, че има още мачове до края на сезона, точките не са много. При едно добро начало сега, можем да навкасаме тази разлика и да поддържаме едно добро ниво, което да ни позволи да влезем в тройката.

-Смяташ ли, че „Лудогорец” ще спечели шампионската титла?

Абсолютно да. И в първи мач срещу „Левски” показаха, че играят компактно, имат подобрение в играта. Разликата в точките вече е голяма. И организационно и финансово „Лудогорец” са доста над останалите отбори в България.

-Кои отбори виждаш като основни конкуренти на „Черно море” за място в евротурнирите?

Те са ясни- „Берое”, „Левски” и „Славия”. Да не подценяваме и „Ботев” и „Локото”. Но ние трябва да гледаме първо себе си и да играем за победа във всеки един мач, за да можем да финишираме там, където трябва.