/ iStock/Getty Images
Няколко автори и техните произведения ще имат срещи с читатели във Варна днес, съобщават организаторите.

В Галерия "Арт Маркони" гостува софийският поет Кръстьо Раленков със своя нов сборник стихове със заглавие „Смъртта разпитва вече кой си”. Премиерата е в 18:30 ч в галерията на ул. „Охрид” 22.

Авторът има издадени две стихосбирки досега - „Денят на еднодневката” и „Кислород”. Завършил е философия в Софийския университет. Работил е като сценарист, преподавател, директор на училище. Носител е на Славейковата награда за поезия за 2012 г., както и на други награди от национални литературни конкурси. Един от малцината днешни безспорни таланти, притежаващ нежност, лиричност, естественост, която завладява всеки, казва за него Румен Леонидов.

Наситена програма има днес и на изложението „Алея на книгата“ във Варна. От 11:00 ч. на Литературния кът ще има предизвикателства за скаути и ролеви игри, както и обучение за деца в оцеляване при всякакви условия. От 18:30 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се състои премиера на книгата „Древните цивилизации по българските земи и приносът им за културите в Европа и света" и представяне на книгата на Павел Серафимов „Неразказаната история на траките". Д-р Светослав Попов ще предложи разговор с публиката на тема „Варна като люлка на халколитната култура“.

Ивелина Радионова ще се срещне с читатели в 19:00 ч. в Литературния кът на Алеята на книгата. Тя ще представи трите си книги „Алтъна", „Обич" и „До Боянския майстор" - истории за любовта, достатъчно смела, за да премине през трудностите на битието.

На същото място, час по-късно, ще има демонстрации за учене чрез игри за малките читатели - с награди и подаръци.
БТА