Анита Мейзер застава пред съда
Анита Мейзер застава пред съда / снимка: Черно море

В 9,30 в четвъртък във Варненския окръжен съд започва процесът срещу Анита Мейзер. 52-годишната жена е обвинена за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Смъртта на Николай е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста да бъде включен в схема, от която ще печели много пари.

Според обвинителния акт Николай сам е настоял краката, ръцете и вратът му да бъдат завързани със „свински опашки", от които той пред камерата трябвало със сила да се освободи сам.

Анита Мейзер убила мъжа си при снимане на клип за неговата сила

Стегнатите „свински опашки" на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия 40-годишният мъж успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта на Николай Мейзер предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано „свински опашки", които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Мейзер съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

Комисията за незаконно имущество проверява Анита Мейзер

По време на разпита й Мейзер променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това - 20 000 евро, и последно - 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Подсъдимата Анита Мейзер се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в шуменското село Пет могили, е с българско и американско гражданство и досега не е осъждана.