Анита Мейзер убила мъжа си при снимане на клип за неговата сила
Анита Мейзер убила мъжа си при снимане на клип за неговата сила / Dariknews.bg, архив

Смъртта на мъжа на Анита Мейзер е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много пари.

Това става ясно от внесения от Варненската окръжна прокуратура обвинителен акт срещу  52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер. Тя ще отговаря пред съда по две обвинения - за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Мейзер към сестрата на Николай: Намери ме, ще чуеш тайни (СНИМКИ)

Николай сам е настоял да краката, ръцете и вратът му да бъдат завързани със „свински опашки”, от които той пред камерата трябвало със сила да се освободи сам.

Стегнатите „свински опашки” на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия 40-годишният мъж успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит  да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

На рождения ден на мъжа й оставиха Анита Мейзер окончателно зад решетките (СНИМКИ)

След смъртта на Николай Желева предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано „свински опашки”, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Желева съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

Анита Мейзер в съда: Невинна съм! Мачкат ме по ужасен начин, искам да умра достойно!

По време на разпита й Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити  алкохол и наркотични вещества.  Липсват и травматични увреждания на скелета.

Комисията за незаконно имущество проверява Анита Мейзер

Подсъдимата Анита Мейзер се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в шуменското село Пет могили, е с българско и американско гражданство и досега не е осъждана.

Предстои делото срещу Мейзер да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Тя е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от средата на месец август.