На рождения ден на мъжа й оставиха Анита Мейзер окончателно зад решетките (СНИМКИ)
На рождения ден на мъжа й оставиха Анита Мейзер окончателно зад решетките (СНИМКИ) / Дарик Варна

Обвинената за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на 30 000 евро подкуп на полицай Анита Мейзер окончателно остава зад решетките, след като Варненският апелативен съд потвърди мярката й за неотклонение „задържане под стража”. Това стана на рождения ден на убития й мъж Николай Димов, който на 23 август трябваше да навърши 40 години. Негови близки и приятели отново напълниха съдебната зала, за да чуят решението на съда.

Мейзер към сестрата на Николай: Намери ме, ще чуеш тайни

Още преди началото на заседанието адвокатите на Мейзер представиха нейния американски паспорт. Защитниците не дадоха обяснение къде е бил досега той и как се е появил . Те настояха, че няма опасност клиентката им да се укрие, и изтъкнаха съдействието, което тя оказвала на разследващите.

На рождения ден на мъжа й оставиха Анита Мейзер окончателно зад решетките (СНИМКИ)
netinfo

Анита Мейзер също заяви пред съда, че няма да се укрива, и поиска да бъде пусната под домашен арест.

„Аз съм достоен човек и не мога да направя абсолютно нищо, което да попречи на вашата работа. Искам да докажа на семейството и на близките на мъжа ми, че съм невинна. Няма да се укривам или да бягам, никога не бих си посегнала и на живота. Искам, когато дойде моят ред, да умра достойно”, обърна се към съда Мейзер.

На рождения ден на мъжа й оставиха Анита Мейзер окончателно зад решетките (СНИМКИ)
netinfo

Миската отново плака в съдебната зала всеки път, когато й беше давана думата. За разлика от миналата седмица, когато пред Окръжния съд тя се яви с розов анцуг и джапанки, този път тя беше облечена изцяло в черно – с панталон и потник.

Прокурор Ружа Големанова изрази учудване, че американският паспорт на обвиняемата се е появил в съдебната зала, след като досега са правени няколко обиска на жилището. Вчера в него се е провел и съдебно-следствен експеримент с участието на Мейзер, която възстановила събитията от фаталната нощ на 14 август.

Анита Мейзер: Обичам мъжа си, навлизам в климакса и полудявам

От прокуратурата изтъкнаха също, че при подаването на сигнала за мъртвия Николай в V РПУ, обвиняемата е заявил на дежурния служител, че е готова да „плати колкото трябва, за да не стигне случаят до медиите”. След това на разследващия полицай Веселин Радев тя предложил подкуп, за да я „измъкне и оправи нещата”.

Според адвокатите на Мейзер обвинението за подкуп се крепи единствено на показанията на разследващия полицай и за него няма други доказателства.

Определението на Варненският апелативен съд е окончателно.

Законът предвижда наказание от 2 до 8 години затвор за непредумишлено убийство и до 10 години „лишаване от свобода” за предлагане на подкуп на длъжностно лице.