„Ако си дал, не си живял напразно“ в подкрепа на болни на хемодиализа
„Ако си дал, не си живял напразно“ в подкрепа на болни на хемодиализа / Дарик Варна

Благотворителен концерт под наслов: „Ако си дал, не си живял напразно“ ще събере на една сцена известни български изпълнители, обединени от каузата за закупуване на шест апарата за хемодиализа за варненската болница „Св. Анна“.

Техниката струва около 120 хил. лв. и крайно необходима, тъй като апаратите в отделението са недостатъчни и остарели, коментира пред Дарик организаторът на концерта Йорданка Николова.

От апаратите се нуждаят пациенти с различни бъбречни заболявания. Освен това никой не е застрахован, че няма именно на него да се случи да има необходимост от подобна терапия, обясни тя.

Отделението „Диализно лечение“ към МБАЛ „Св. Анна“ обслужва 56 пациенти, работи се на двусменен режим – три пъти седмично, което е и максималният капацитет. Предстои въвеждане на трета смяна заради необходимостта от включване на още поне 14 болни

Дичо, Кристо, Дует Мания, Ice Cream, Искрен Пецов са само част от изпълнителите, приели да подкрепят напълно безвъзмездно благородната инициатива.

Концертът под надслов „Ако си дал, не си живял напразно“, ще се състои тази вечер от 20,00 часа в Летния театър. Билетите са на цена от 10 до 20 лева.

Открита е и дарителска сметка по кампанията:

IBAN BG72FINV91501216749079 към Първа Инвестиционна банка, титуляр Сдружение „Споделено работно място BEEHIVE“