/ Снимка: dariknews.bg, архив
Глоба от 400  лева наложи Районният съд на таксиметров шофьор за проява на дребно хулиганство. С оферта за „пътуване на цената на билет“ 69-годишният таксиметров шофьор качил вчера около обяд от спирка на градския транспорт в района на Катедралата две тийнейджърки и друга жена за превоз до „Златни пясъци”. Уговорката била всяка от тях да му заплати по 3 лева, колкото струвал билетът до там с автобус от обществения транспорт.

Още след потеглянето, разбирайки че момичетата са ученички и не познават добре черноморския регион, таксиметровият водач веднага променил офертата и взел от тях по 5 лева, за да ги откара до конкретния хотел. Другата пътничка в колата опитала да защити двете момичета и да накара шофьора коректно да им върне надвзетите пари и да ги таксува еднакво с нея, но той започнал да я обижда с неприлични думи, спрял на светофара край общината и настоявал на висок тон да напусне веднага автомобила. 

Жената заявила, че държи първо да запише номера на таксиметровата кола и да подаде оплакване. Това допълнително разгневило водача и разпалило словесен конфликт.  Той спрял на следващата спирка по бул „Княз Борис I“, слязъл от мястото си и започнал да блъска и дърпа пътуващата на задната дясна седалка жена в опит да я изгони, след което внезапно заключил вратата и отново потеглил с таксито и всички пътуващи в него. Инцидентът бил засечен от полицейски автопатрул, който последвал и спрял таксиметровия автомобил.