21 май - официален старт на  туристическото лято
21 май - официален старт на туристическото лято / netinfo
Новият туристически сезон ще бъде официално открит на 21 май. Това съобщи за Дарик доц.Марин Нешков - председател на Варненската туристическа камара.

Първоначалните намерения бяха това да стане на 9 май в курорта “Светите Константин и Елена”, който тази година чества 100 години от създаването си. Лентата тази година обаче може да бъде прерязана и в “Златни пясъци", където бе даден официалният старт и на миналото туристическо лято, не изключи.Нешков.

От гледно точка на стремежа и желанието на бранша туристическият сезон да бъде удължен, 21 май е малко късно. Реалността обаче е такава, че по-ранното откриване на сезона не се покрива с възможностите на курортите. “Златни пясъци”, както и “Слънчев бряг” все още не са готови да посрещат летовници, коментира председателят на Варненската туристическа камара.

Няма желание от страна на Общината за разговори по искането на бранша за намаляване на туристическата такса, а исканията за срещи по въпроса останаха без отговор, разкри още Марин Нешков. От туристическия бранш настояват за преразглеждане на новите размери на таксата, която ще влезе в сила от догодина. През февруари Общинският съвет взе решение да я увеличи, като за някои категории хотели таксата бе вдигната двойно. Двойно по-високите размери ще доведат до укриване, смятат хотелиерите.