2 млн. за нова забавачница на ул.Гладстон
2 млн. за нова забавачница на ул.Гладстон / netinfo
800 000 лева е дала Община Варна за проектиране на разширения и ново строителство на сгради на училища и детски градини в града. Това съобщи кметът на Варна Кирил Йорданов по време на седмичния си брифинг.

Най-мащабният проект е обект на ул. “Гладстон”. За изграждането му ще бъдат вложени 1 980 000 лева.

900 000 лева ще бъдат отпуснати за осигуряване на допълнителни стаи в Първа и Четвърта езикови гимназии, където натовареността на помещенията е 109 %, обясни кметът Йорданов.

Завършените проекти ще се реализират през следващата година, като средствата ще бъдат заложени в бюджета на Общината за 2007 г., посочи градоначалникът.

До 25 февруари трябва да завърши проектирането на спортно-развлекателния център в район ”Младост”, съобщи още кметът Йорданов. Центърът ще бъде разположен между училищата “Гео Милев” и “Неофит Бозвели” и ще представлява комплекс от спортни и увеселителни съоръжения. <П>Веднага след завършване на проектирането ще започне и строителството на спортните съоръжения. Те се очаква да бъдат пуснати в експлоатация поетапно още в началото на лятото. По същото време се очаква да бъде готово спортното игрище, което ще бъде изградено в Аспаруховия парк.