/ МВР
В рамките на акцията е задържан мъж, опитал се да попречи на полицейска проверка
Специализирана полицейска операция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност бе проведена на територията на с. Голямо Градище, община Опака под ръководството на Окръжна прокуратура-Търговище, съобщиха от полицията.

Резултати от спецоперация, проведена във Видинско (СНИМКИ)

В нея участваха служители на РУ-Попово, Участък Опака и на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. На изходите на селото бяха изградени 3 контролно-пропускателни пункта, където се извършваха масирани проверки. Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, по време на операцията е осъществен и активен пътен контрол.

МВР

Проверени са общо 87 моторни превозни средства и 138 лица, установени са 6 лица с криминалистически регистрации, които са доведени в Участък Опака. За констатирани нарушения по ЗДвП на водачи са съставени 9 акта и са наложени 29 глоби по фиш.

След спецакция: Задържаха четирима души в Шуменско

На 33-годишен правоспособен шофьор, жител на селото, е съставен акт по Закона за МВР - при спиране на управлявания от него автомобил, той опитал да осуети проверката. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Попово.

В хода на акцията е установен 43-годишен извършител на  увреждане на лек автомобил “Опел Астра“ с великотърновска регистрация, паркиран на улица в съседното село Гърчиново - срязани са били четирите му гуми.

МВР

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК по описа на РУ-Попово. Установен е и 70-годишен правоспособен водач от с. Цар Асен, управлявал лек автомобил „Волга“, чиято регистрация е била служебно прекратена поради непрехвърляне на собствеността на автомобила в законноустановения срок след продажбата му.

23 души са задържани при спецоперация на територията на Балчик (СНИМКИ)

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от НК - за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред. Проверени са и 7 търговски обекта в с. Голямо Градище, като не са констатирани нарушения на нормативните изисквания.