/ МВР
В хода на акцията, полицейските служители са проверили общо 188 МПС и 226 граждани, съобщиха от полицията. Съставени са 8 АУАН, 35 глоби по фиш и 2 електронни фиша по ЗДвП.

МВР

Извършени са инспекции на 8 търговски обекта. Извършени са проверки на шестима граждани от криминалния контингент и двама с две и повече висящи досъдебни производства.

Вижте резултати от спецоперацията в добричкото село Стожер

Задържани са общо 23 души.
При предприети  от служители на РУ Албена, РУ Балчик и ОД МВР оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са задържани двама мъже на 28-години и 23-години, от с. Оброчище, област Добрич, известни на МВР.

Установено е, че за времето от 4 до 16 февруари те са извършители на домова кражба от частен имот на територията на с. Рогачево. След взлом на входна гаражна врата, двамата проникнали в помещението, от където отнели четири автомобилни гуми с джантите и седем ръчни моторни и електрически инструмента.

МВР

За 28-годишния е установено, че на 11 февруари т.г. е извършил и кражба на мобилен телефон. Голяма част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. На 23-годишния мъж е взета постоянна мярка „задържане под стража”. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

МВР

В хода на операцията е извършена проверка на частен имот в с. Соколово, обитаван от 59-годишен мъж, където са установени 55,7 грама суха тревна маса и 12 цигари марихуана с общо тегло 74,6 грама. Задържан е за 24 часа и по случая е образувано бързо полицейско производство.

387 души проверени в акцията срещу битовата престъпност в Добрич

Около 14:40 часа, при проверка на апартамент в кв. „Балик” в Добрич, обитаван от 48-годишен мъж, известен на МВР,  са открити 253 плика със суха тревна маса, реагирала на канабис, с общо тегло 195 грама и бяло прахообразно вещество, 95 грама, реагирало на амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. Работа по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

МВР

На 19 февруари вечерта, при проверка на избено помещение на „Дунав” в Добрич,на място са установени неколцина мъже, като при проверката на 30-годишен, известен на МВР, у него е открито 0,6 грама вещество, реагирало на амфетамин.

Спецоперация в Добрич срещу битовата престъпност

При обиск на 35-годишен мъж е установена суха тревна маса с тегло 0,9 грама и бяло вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на метаамфетамин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

При последвалите процесуално-следствени действия с участието на кинолог и следово куче, в коридор в избените помещения е установена метална кутия с около 3 грама канабис и 16 топчета прозрачно фолио с вещество, реагирало на амфетамин, общо тегло 5,5 грама. Работата по случаите продължава.