/ МВР
Специализираната операция за противодействие на битовата престъпност е проведена под ръководството прокуратурата
Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен бе проведена вчера на територията на село Стоян Михайловски от служители на охранителна, криминална, териториална и пътна полиция на РУ-Нови пазар, съобщиха от полицията.

След спецакция срещу битовата престъпност: Задържаха петима души в Плевенско

В ранните сутрешни часове, на три адреса в селото, униформените, заедно със служители на електроразпределителното дружество, са установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала реално потребената енергия.

МВР

По случаите са образувани три досъдебни производства, задържани са трима местни жители –двама мъже на 57 и 25 години, и 57-годишна жена. В хода на акцията бил спрян за проверка 29-годишен жител на Нови пазар, у когото са намерени около 10 г суха листна тревна маса - по негови данни - „марихуана“.

При последвали процесуално-следствени действия в обитаваното от него жилище, е открит един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, случаят е докладван на компетентната прокуратура.

Спецакция срещу битовата престъпност във Великотърновско

В следобедните часове в землището на село Стоян Михайловски е установен 45-годишен  местен жител в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб. м дърва за огрев. Образуван е заявителски материал.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства, 342 души, от които девет - с различни криминалистически регистрации.

МВР

Установени са 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш. Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на
скоростните режими. Засечени били и двама водачи, шофирали с превишена скорост в населено място - единият с 30, другият с 52 км/час повече от максимално разрешената скорост.