/ iStock/Getty Images
Полицейските действия са предприети под наблюдението на Районната прокуратура
Специализирана полицейска операция бе проведена на 18 февруари на територията на Първо районно управление-Плевен, съобщиха от полицията. Предприети са действия за профилактиране на лица от активния криминален контингент и извършители на престъпления с две или повече висящи производства.

Спецакция срещу битовата престъпност във Великотърновско

В хода на операцията са проверени различни адреси в село Буковлък. В дом, обитаван от 42-годишен, са установени 10 кг тютюн. Нередовната стока е предадена доброволно от 19-годишно момиче. Образувана е преписка.

Спецакция в село Каменар: 13 души са задържани, един влиза в затвора (СНИМКИ)

В различни имоти са извършени проверки във връзка с налични сигнали за държане на акцизни стоки без бандерол - тютюн и /или цигари, както и сигнали за притежание на наркотични вещества.

Полицейска спецакция във Варна: Девет човека са задържани, един влиза в затвора

Задържани за срок до 24 часа са освен 42-годишният и 19-годишната и още трима, на 18, 20 и 22 години, чиято съпричастност към различни престъпления се изяснява. В хода на специализираната полицейска операция на изградени два контролно-пропускателни пункта на изходите в посока Плевен и село Върбица са проверявани преминаващи лица и автомобили - общо 33 автомобила и 35 лица, като са съставени 5 акта за констатирани административни нарушения по ЗДВП, един фиш по същия закон и  един акт за административно нарушение по Закона за българските документи за самоличност. Връчени са пет фиша за административни нарушения по ЗДвП.

Спецакция срещу битовата престъпност в Чирпан

В хода на специализираната полицейска операция на улица "Вит" в областния град, полицейски служители и Държавно горско стопанство-Плевен спрели товарен микробус „Фиат Дукато", управляван от 72-годишен мъж.

Спецакция в Трявна: Провериха таксита и превоз на пътници (СНИМКИ)

Установена е - 8,5 куб.м дървесина без документи за произход.
Служителите на ДГС-Плевен са съставили 7 акта за констатирано административно нарушение по Закона за горите. Иззети са дървесината, както и микробусът.