полиция
полиция / iStock/Getty Images
Проверени са и над 300 лица, 150 МПС-та и 24 адреса

По време на днешната специализирана полицейска операция на ОД на МВР  под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са задържани девет  лица, три от които са били обявени на общодържавно издирване. Един от тях е приведен директно във варненския затвор за извършена кражба, представляваща опасен рецидив.

На двама е повдигнато обвинение за извършен грабеж на чужди движими вещи, на друг – за неплащане на издръжка. Образувано е досъдебно производство срещу лице за незаконна сек на дървесина, а за държане с цел разпространение на наркотични вещества е повдигнато обвинение на друго лице, спрямо което прокуратурата е взела мярка за неотклонение „Домашен арест“.

В специализираната полицейска информация, която е по линия на противодействието на битовата престъпност по разпореждане на главния прокурор, са участвали близо 60 служители на криминална и охранителна полиция, Четвърто РУ на МВР и на жандармерията.

Проверени са били на изградените КПП-та на територията на селата Гроздьово, община Долни чифлик, и Дъбравино, община Аврен, 309 лица, 151 МПС и 24 адреса. Издадени са били фишове и актове по Закона за движение по пътищата, както и по Закона за горите за намерените по време на операцията количества незаконно придобита дървесина.