/ iStock/Getty Images
За стриктно спазване на противоепидемичните мерки апелира областният управител на Търговище Митко Стайков след втория смъртен случай от COVID - 19 в региона. Днес от Щаба за борба с разпространението на заразата съобщиха за починала 58-годишна жена от село Подгорица, настанена в Инфекциозното отделение на областната болница.

"Само проявявайки лична отговорност и самодисциплина бихме могли да ограничим разпространението на заразата. Въпреки че в национален мащаб мерките, свързани с извънредната епидемична ситуация, се отпускат, нека бъдем бдителни за здравето и живота на себе си и на най-близките си хора. Само така бихме могли да опазим и обществото", категоричен е Стайков.

Днес от кмета на Подгорица ще бъде организирано погребението на починалата, тъй като близките й са под карантина. В населеното бяха има още четири случая на болни от коронавирус жени, контактни на починалата. Те са в добро общо състояние е не са хоспитализирани.

Досега в област Търговище има шест установени случая на COVID - 19. Двама са починалите - мъж от село Зараево и жена от Подгорица.
В момента в областната болница за лечение е настанена 51-годишна жена от село Буховци, която е в добро общо състояние.