ИК, издигнал Славчо Славчев за кандидат за кмет на Търговище, се представи пред медиите
ИК, издигнал Славчо Славчев за кандидат за кмет на Търговище, се представи пред медиите / Борислав Курдов

Членове на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Славчо Славчев за независим кандидат за кмет на Търговище, се представиха пред медиите на пресконференция в петък,11 септември. В нея участие взеха Гергана Попова, Иван Василев, Никола Николов, Дею Стоянов, Стефан Дамянов, Тодор Михайлов и Иван Иванов.

"Кои сме ние? Ние сме търговищки граждани, които дълго време са живели тук и са работили за този град. Обединени сме от това, което г-н Славчев изложи на партийната конференция в неговата програма „Бъдеще за Търговище". В него момент тази програма беше в твърде концепцуален вид. Но тя ни обедини, защото в нея става дума за най-важното - какво да бъде икономическото и социалното бъдеще на Търговище. А в последните години, както в Търговище, така и в цялата страна, тенденцията не е добра - нито за икономиката, нито за социалната сфера", каза Иван Василев.

„Вярвам че Славчев е човекът, който ще създаде един нов повей в Търговище и общината", каза Никола Николов с което обоснова своята подкрепа за независимия кандидат. Всеки от присъстващите също заяви пред журналистите защо подкрепя кандидатурата на Славчо Славчев.

Самият кандидат за кмет на Търговище не присъства на срещата, защото все още не е излязла регистрацията му в ОИК. „Най-вероятно това ще стане през следващата седмица", каза Гергана Попова.