/ iStock/Getty Images
40-годишeн мъж беше признат за виновен и осъден с „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим на изтърпяване. Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 3000 лева, както и направените по делото разноски на стойност 1523,92 лева. Мъжът беше привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Търговище за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият бил добре известен на органите на реда и бил многократно осъждан за различни престъпления, включително за държане на забранени субстанции. Горепосоченото престъпление той извършил в изпитателния срок по предходно осъждане. Съдебният състав приведе в изпълнение наложеното му през септември 2021 година наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца.

Така 40-годишният мъж ще прекара в затвора общо три години.

При специализирана операция, провела се през месец юни 2023 година, в дома му били намерени и иззети три вида наркотични вещества – кокаин, метамфетамин и марихуана.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.
Прокуратура на Република България