Хоспитализираните болни с коронавирус в област Търговище са 90. Те са настанените в трите болници в региона, като най-много - 59, са пациентите на МБАЛ - Търговище, информират от Областния кризисен щаб, позовавайки се на данни на Регионалната здравна инспекция.

Новите случаи през последното денонощие са 57.

В областната болница в четири отделения се лекуват заразени с коронавирус. В интензивен сектор са петима души. В МБАЛ - Попово със заразата под лекарско наблюдение се борят 20 пациенти, а в МБАЛ - Омуртаг - 11. На домашно лечение са 410 души.

86 са с коронавирус в област Търговище

През последните 24 часа битката с болестта са загубили петима души, като двама от тях са починали в домашни условия и са подадени в РЗИ от предходни периоди, уточняват от здравната инспекция.

Новорегистрирани заразени има сред жителите на петте общини на областта. В общините Търговище и Попово са най-много, съответно 26 и 25 човека.

От началото на ваксинационната кампания имунизираните жители на региона са 33 387. С напълно завършена ваксинация са 16 315. През вчерашния ден са били имунизирани 146 човека.
БТА