/ iStock/Getty Images
Карантинират 22 деца от детска градина в Търговище, контактни на заразена с коронавирус учителка. Тя е сред новите 64 случая на COVID-19, регистрирани през последното денонощие в област Търговище, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От новите случаи най-много са сред жители на община Търговище - 41. Заболели са 11 души от община Омуртаг, 10 от община Попово и двама от община Опака.

Хоспитализирани са 12 от новозаболелите, а останалите са поставени под карантина и са насочени за домашно лечение. Карантинирани като контактни лица са общо 89 човека. Сред тях са и 22 деца от една група на детска градина в Търговище, контактни на заразена учителка.

Заради заразен служител, предписания за карантиниране са връчени и на седем домуващи в ЦНСТ към КСУДС-Търговище.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище до днес е 3184. Активни са 538 от случаите, като 395 човека са с предписания за домашна карантина и лечение. В трите болници в областта са хоспитализирани 143 заразени.

От Щаба съобщават, че 7472 човека от областта са ваксинирани срещу коронавирус до момента, като през последното денонощие са имунизирани 241 човека. С напълно завършена имунизация са 1973.
БТА