Жълт код за област Стара Загора заради опасно време
Жълт код за област Стара Загора заради опасно време / Dariknews.bg, архив

Слабо подобрение на времето очакват днес синоптиците. Валежите на повечето места ще продължат, но вече ще са по-слаби, предимно от сняг, в крайните югозападни райони и на места в Източна Тракия - от дъжд.

Жълт код е обявен за област Стара Загора заради очаквания снеговалеж и поледици. Същият е в сила за още девет области на страната - Благоевград, София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Хасково.

Оранжев код е обявен за четири области: Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали, съобщиха от НИМХ. В тези райони се очакват и поледици. Прогнозите са снежната покривка и в четирите области да се увеличи с 20 - 30 см.

Почти без валежи ще остане в най-източната част от страната, където ще има и слаби разкъсвания на облачността. Там ще продължи да духа умерен и силен вятър от североизток, в останалата част от страната ще е предимно умерен.

Температурите ще остават почти без промяна. Сутринта ще са между минус 4 и 1, в близост до морското крайбрежие - до 4-6 градуса, максималните в повечето места от -1 до 5-6 градуса.