Живко Желев: Ще засилим конкуренцията на всеки пост
Живко Желев: Ще засилим конкуренцията на всеки пост / ФК Верея

След края на сезона, в който ФК Верея завърши на 11 - то място в първенството на Б група играещият старши - треньор Живко Желев даде интервю за клубния сайт. ФК Верея започва предсезонната си подготовка за новия сезон в Б група на 10 юни на клубната си база Трейс Арена.

- Г-н Желев ФК Верея запази мястото си в Б група, вашият коментар за представянето на отбора?

-Това беше първа година в професионалния футбол на ФК Верея. С оглед на резултатите през първия полусезон и лошият старт след зимната пауза се очерта като тежък сезон в оставащите мачове до края на първенството. Много се радвам, че успяхме - футболисти, треньори и всички които работят в клуба да постигнем целта, която беше оставане в Б група.

- Къде ви беше най - трудно през пролетния полусезон ?

- Мисля, че най-трудно беше да променим манталитета на футболистите да излизат във всеки един мач да печелят точки. С оглед на класирането ни, в което бяхме в доста незавидна ситуация, успяхме с няколко равенства да изплуваме в класирането. Самите футболисти трябваше да осъзнаят, че във всеки мач излизат за победа и ако не могат да победят, то в най-лошия случай да не го губят, което мисля че се получи.

- ФК Верея постигна един рекорд след като отборът нито допускаше, нито вкарваше голове в 11 поредни мача, на какво се дължи това?

- Да, това е факт. Много хора си мислеха, че със спасяването на отбора сме си изпълнили на 100% задачите , но аз съм максималист и мога да бъда доволен, както и недоволен, защото имаше мачове, в които играхме доста добре, обаче ни липсваше гола. Съжалявам, че не можахме да побеждаваме повече, защото лично аз изисквах по - високо класиране от това 11 - то място. Както се казва апетитът идва с яденето, така че отборът на ФК Верея имаше сили да завърши дори на 6 или 7 място в класирането.

- Предстои ви кратка почивка, след което започвате лятна подготовка. Ще има ли нови футболисти ?

- Работи се върху селекцията, а моето лично желание е да засиля конкуренцията във всеки един пост, защото през изминалия втори полусезон разполагахме с 14-15 човека, които участваха във всички мачове. А в последните двубои дойдоха неприятни контузия на основни футболисти като Джунейт Яшар и Якуб Идризов и това се отрази на играта на отбора.