Започна проверка на действията на полицаите край Гълъбово
Започна проверка на действията на полицаите край Гълъбово / netinfo

Военна прокуратура е започнала проверка на действията на полицаите по време на протеста край Гълъбово.

Проверката е относно това има ли упражнен полицейски произвол и превишаване на правата на полицейските служители, които са охранявали митинга на миньорите.

"Проверката се извършва от трима прокурори," каза за Дарик военно окръжният прокурор на Пловдив подполковник Емил Ангелов.

"Ще се опитаме във възможно най-кратък срок да получим яснота за случая, но на този етап не може да се каже все още нищо", обясни Ангелов.

Междувременно Районният прокурор на Гълъбово Желязко Робаков разпореди предварителна проверка за  побоя над полицейския служител Васил Василев.

След края на проверката, ще стане ясно дали трябва да се образува разследване срещу нападателя на полицая, който е 46-годишният Кольо Колев от сливенското село Млекарово.

Василев разказа, че е бил ударен нарочно от Колев в корема с дръжката на знаме. Полицаят е от групата за охрана на масовите мероприятия.

Пред репортер на Дарик Колев заяви, че не е бил полицая.

Припомям ви, двама полицаи пострадаха, един миньор бе ранен, а трима обгазени при сблъсък с органите на реда по време на митинг край Гълъбово.