Възстановиха на длъжност кмета на Павел баня
Възстановиха на длъжност кмета на Павел баня / netinfo


Старозагорският окръжен съд е възстановил на длъжността кмет на Павел Баня Станимир Радевски.
Новината потвърди за Дарик ид.кмет на Павел баня Йорданка Енева.
Кметът трети мандат на Павел баня бе отстранен от поста си с Определение на Окръжния съдв средата на февруари. Мотивите, с които Станимир Радевски бе отстранен бяха, че срещу него има повдигнато обвинение за умишлено престъпление от общ характер и оставането му в кметския кабинет може да попречи за обективното разследване.
Седмица по-късно, на 21-ви февруари Пловдивският апелативен потвърди решението на Старозагорския окръжен съд.
В началото на февруари кметът на Павел баня, заедно с бизнесмена Теньо Паунов, съпруг на заместник-кмета на Павел баня Милена Паунова, бяха арестувани от служителите на регионалния сектор за борба с организираната престъпност и прекараха 3 дни в следствения арест в Стара Загора. Обвиненито срещу Радевски бе за длъжностно престъпление- сделка за продажба на общинския плаж и прилежащи към него увеселителни заведения на бизнесмена Теньо Паунов. Според разследващите тогава, обвиненията бяха за ощетяване на бюджета на общината с над 808 800 лева.
72 часа след задържането на Радевски и Паунов двамата бяха освободени срещу парични гаранции. По-малко от десет дни след като Радевски и Паунов дадоха обширни изявления за медиите, свързани с отправените към тях обвинения, бизнесменът Теньо Паунов почина.
В изявленията си тогава покойният бизнесмен тогава заяви, че акцията срещу него и Радевски е нагласена.