Временни ограничения на движението през вр. Бузлуджа в събота
Временни ограничения на движението през вр. Бузлуджа в събота / DarikNews.bg, архив

Във връзка с провеждането на националния събор на БСП на връх "Бузлуджа" за времето от 08.00 ч. до 12.00 ч. на 31.07.2010 г. ще бъде въведена временна забрана за преминаването на моторни превозни средства с тегло над 3.5 тона по пътя Казанлък - вр. Бузлуджа - Габрово. За товарните автомобили ще бъдат организирани временни местостоянки в района на с. Дунавци, с. Крън и гр. Шипка.

От 19 юли проходът Шипка е затворен за ремонт и всички превозни средства, движещи се по направление Казанлък- Габрово се пренасочват по панорамния път през вр. Бузлуджа.

Очаква се в периода от 9.00 до 15.00 ч на 31 юли движението в участъка да бъде допълнително затруднено, поради придвижването на много хора, в т.ч. пешеходци в района на върха.

Полицията препоръчва на гражданите, които на 31 юли ще предприемат пътуване по направление Северна - Южна България да ползват алтернативни маршрути - през проходите Хаинбоаз, Беклемето.

Водачите на МПС, които ще ползват панорамния път в посочения натоварен период, следва да се движат с повишено внимание, разумна скорост, да не предприемат рискови изпреварвания при образуване на колона и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.