Висока избирателна активност и в ромския квартал
Висока избирателна активност и в ромския квартал / DarikNews.bg
Висока избирателна активност и в ромския квартал
63925
Висока избирателна активност и в ромския квартал
  • Висока избирателна активност и в ромския квартал

Висока избирателна активност отчитат в следобедните часове в трите избирателни секции, разположени в XII ОУ „Стефан Караджа" в старозагорския кв. „Лозенец". Около половин час чакат желаещите да упражнят правото си на глас, коментираха хората пред 137-ма избирателна секция. Там избирателната активност към 17:00 часа бе 24.50%. Около десетина сгрешени бюлетини имаше в секцията.

Единадесет бяха и грешките, допуснати от гражданите, които гласуват в 136-та избирателна секция. „Най-често хората не са се запознали предварително с бюлетината и допускат грешки. Например имаме случаи, в които отбелязват „Х" на мястото на печата, без да са разгърнали бюлетината. В тези случаи имат право на втори екземпляр, който попълват", разясниха председателят на секцията Тодор Бойчев и неговия заместник - Генчо Генчев. Към 17:00 часа от 1097 души, по списък, гласувалите бяха 286.

Няма констатирани нарушения или сериозни проблеми, увериха председателите на избирателни секции.

Висока избирателна активност и в ромския квартал
netinfo

Ромите са категорични, че никой не може да купи гласовете им, защото сами са решили, за кого да гласуват. „Ако дадеш дори само една вечеря на един ром, той ще ти работи неуморно, но да продаде гласа си - никога. Това са лъжи, че ромите продават и купуват гласове по изборите. И това се говори, защото всички знаят, че най-лесно се манипулира гладният народ", обясни един от жителите в квартала. Какво искат да се промени в страната ромите, може да чуете в звуковия файл.