/ netinfo
Има закони и те трябва да се спазват от всички, без значение кой какъв е. Щом има нарушител, той трябва да понесе цялата строгост на закона. Така депутатът от ДПС и председател на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов коментира ситуацията в ромската махала на Мъглиж и катастрофата, в която загубиха живота си двама младежи от Казанлък.

Задържаха издирвания участник в инцидента в ромската махала в Мъглиж

Полицията работи и по версията, че необозначена двуколка на пътя е причина за тежкия пътен инцидент. Днес Казанлък се сбогува с 22-годишният Цанко Павлов и 23-годишната Виктория Гьонева.
 
В обществото ни има голямо разделение, а хората са изгубили вяра в институциите, е мнението на Летифов. „Това е огромен проблем и е крайно време доверието да се върне. Всичко обаче тръгва от нас, политиците.

Роми затвориха път заради състезание с каруци (СНИМКИ)

Когато говорим на популистки език и отказваме да носим отговорността, за която сме избрани-резултатът е такъв. Едно трябва да стане ясно– необходимо е върховенство на Закона, той да се прилага и да важи еднакво за всички”.
 
По-рано през деня стана ясно, че издирваният участник от инцидента в ромската махала в Мъглиж, се е предал. Той е задържан за 24 часа, предстоят разпити и ще се иска задържане под стража за 72 часа. Нападателят на полицая от вчера е около 23-годишен.
 
Отново ромско нападение над полицаи, петима униформени пострадаха

Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж, с оглед успокояване на обстановката, но до края на деня най-вероятно от града ще се изтегли и Жандармерията. В момента се извършват проверки на граждани и лични автомобили. В града има създадени временни КПП-та.