/ БГНЕС
Задържаха издирвания участник в инцидента в ромската махала в Мъглиж. Той се е предал тази сутрин, като се явил в полицейското управление на Казанлък, придружен с адвоката си.

Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено

Информацията потвърди старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР в Стара Загора. Нападателят на полицая от вчера е около 23-годишен. В момента е задържан за 24 часа. Предстоят разпити. Ще се иска задържане под стража за 72 часа, за изясняване на ситуацията. В момента остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж, с оглед успокояване на обстановката.

Роми затвориха път заради състезание с каруци (СНИМКИ)
 

Мъглиж полиция
БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ


По думите на комисар Хаджиев, до края на деня най-вероятно ще се изтегли и Жандармерията от Мъглиж. В момента се извършват рутинни действия, проверяват се граждани и лични автомобили. В града има създадени временни КПП-та, в които се извършват проверките.

Отново ромско нападение над полицаи, петима униформени пострадаха

В Полицията не е постъпвала информация за обявено намерение за стачни действия от страна на ромите в Мъглиж, като ултиматум срещу Жандармерията и полицията, за да се изтеглят от махалата. В момента обстановката в населеното място е спокойна, нормален е достъпа до общинските учреждения, училище и детски заведения, каза зам.-кметът на Община Мъглиж - Душо Гавазов.