/ БГНЕС
Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено
99458
Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено
  • Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено
Двама са задържани, а един се издирва след вчерашното напрежение в ромската махала в Мъглиж, при което пострадаха петима полицаи. Те се отзовали на два сигнала за нерегламентирани кушии и след опит да въдворят ред били нападнати с камъни от група роми.

Днес полицейското присъствие в града е засилено, извършват се проверки, а по думите на кмета на Мъглиж Господин Господинов, няма напрежение.

Напрежението в ромската махала в Мъглиж идва след тежка катастрофа, която стана на пътя Стара Загора-Казанлък, в която загинаха двама младежи-22-годишният Цанко Павлов и 23-годишната Виктория Гьонева. Полицията работи и по версията, че необозначена двуколка на пътя е причина за тежкия пътен инцидент. Днес в Казанлък е обявен Ден на траур.
 

БГНЕС


Кметът на Мъглиж Господин Господинов изказа съжаление за инцидента и обясни, че днес администрацията ще набележи мерки за предотвратяване на подобни инциденти като вчерашния в ромската махала. По думите му, мерки е имало и назад в годините, издавани са и редица забрани. „Имало е струпване на коне и каруци, спирали сме ги, но за жалост се случват подобни инциденти. Днес ще обсъдим ситуацията и ще набележим мерки. Няма напрежение в града тази сутрин, нека оставим полицията да си свърши работата“.

Около 18.00 ч. вчера служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ започнали специализирана полицейска операция в ромската махала на Мъглиж, за да задържат  лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, при която пострада казанлъшки униформен. При изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили.

Нанесени са щети по автомобили на униформените, а петима от полицаите са получили травми по крайниците. Това наложило срещу нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства, при което са произведени и изстрели във въздуха.