/ БГНЕС
Други двама вече са задържани
Полицията издирва един от участниците в инцидента вчера в Мъглиж, двама са задържани. Това обяви тази сутрин на пресконференция в Мъглиж старши комисар Георги Хаджиев, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
 
Петима полицаи бяха ранени в ромската махала в Мъглиж

Петима полицаи пострадаха при специализирана операция снощи след 18.00 ч. в ромската махала в Мъглиж, която е реализирана по разпореждане на министъра на МВР Младен Маринов.
 

Георги Хаджиев -директор на ОД на МВР Стара Загора
БГНЕС


Те са получили травми по крайниците, обслужени са амбулаторно и няма опасност за живота им. Целта на акцията е била задържане на лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, в резултат на което пострадал служител на РУ-Казанлък.
 
Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено

Два сигнала за незаконни състезания с каруци между две казанлъшки села Черганово - Юлиево са постъпили вчера Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
 

БГНЕС


В събота загинаха двама младежи при катастрофа на пътя Стара Загора - Казанлък, като според една от версиите тя е предизвикана от незаконно движеща се каруца без сигнализация на главния път, която е участвала в състезанието вчера, потвърди старши комисар Хаджиев.
 
Той припомни, че при опит да се установят нарушителите полицаите срещат агресия, един от ромите захапва полицая за ръката, друг удря полицаи с дъска зад гърба.
 
Състезание с каруци затвори пътя Казанлък - Черганово

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от махалата група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. По тях са нанесени материални щети. Това наложило да бъде употребени физическа сила спрямо нападателите, както и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.
 

БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ


Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено. По повод инцидента в ромския квартал в Мъглиж е образувано досъдебно производство. "Нулева толерантност към агресия към полицаи", изтъкна старши комисар Георги Хаджиев.
БТА