Василена в Красотата срещу дрогата
Василена в Красотата срещу дрогата / netinfo

И града на розите си има представител в кампанията “Красотата срещу дрогата”. Това е 18-годишната Василена Найденова. Тя вече е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив – специалност “Българска народна хореография”. Ето какво ни пише Василена:

“Живея в Казанлък. През свободното си време обичам да танцувам, чета и излизам с приятели. Трите най-важни неща за мен са: семейството, приятелите и танците. Чрез танците поддържам тонуса и самочувствието си, но общуването с хората ми дава сила и черпя енергия от тях, която също допринася за това да се чувствам добре. Отчуждението и липсата на истинско общуване с околните води до посягане към наркотиците, до фалшиво запълване на празнотата, която се отваря от липсата на човешка топлина. Изграждането на себеуважение и преподреждане на ценностите могат да спрат употребата на наркотици. Ако разбера, че мой приятел взима наркотици, в никакъв случай няма да се отдръпна от него, а напротив - ще се стремя да му вдъхна самочувствие и да му покажа, че е ценен човек. Децата трябва да се възпитават с любов, защото проблемът тръгва от неправилното отношение към тях”, смята Василена.

Фотоконкурсът "Дарик търси лице на лято 2008" е част от кампанията "Красотата срещу дрогата". Тя е с подкрепата на Областна дирекция "Полиция" и Младежки общински съвет. В кампанията могат да участват момичета на възраст от 16 до 25 години, от Стара Загора и областта. До 30 септември те трябва да ни изпратят снимки и своите отговори на няколко репортерски въпроса. Така ще проявят информираност и позиция към темата за рисковете от употребата на наркотици и ще представят своите позитивни модели – извор на настроение, тонус и самочувствие. Представително жури ще определи трите най-красиви лица, а едно от момичетата ще бъде обявено за "Лице на лято 2008".

За да участвате в конкурса:

- Трябва да сте на възраст 16 – 25 г.

- Да ни изпратите не повече от три свои снимки на адрес: dariksz.k@gmail.com

- Да ни разкажете с няколко изречения за себе си (на колко сте години, къде живеете)

- Да отговорите на нашите въпроси (виж по-долу)

- Да ни оставите адрес и телефон за контакт /Добре е всичко това да бъде изпратено в едно писмо/

Това са въпросите, на които държим да получим отговори:

1. Как прекарваш свободното си време?

2. Кои са трите най-важни неща за теб?

3. Кои са твоите начини да поддържаш тонуса и самочувствието си?

4. Защо според теб връстниците ти посягат към наркотиците?

Какво може да ги спре?

5. Как ще постъпиш, ако разбереш, че твой приятел взима наркотици?

6. Какво смяташ, че трябва да се направи, за да има по-малко зависими от наркотиците хора?

Приемаме и писма с материали за конкурса на адреса на Дарик – Стара Загора:

гр.Стара Загора, ул. “Св. Княз Борис” № 35 Б – за конкурса

Всяка от участничките има шанса да спечели страхотна награда.
Вечеря за двама осигуряват за една от участничките в конкурса любезните домакини на изискания хотел-ресторант “Сити” в Стара Загора. Модна къща "Авин стил" ще облече трите момичета, които бъдат избрани на финала на конкурса. Тоалетите - подарък от престижната модна къща, ще са награда за всяко от тях. Друга специална награда е фотосесия, която ще подари на едно от момичетата популярният старозагорски фотограф Цветан Четъшки.

Най-голямата награда е позитивният модел, който вие ще дадете на вашите връстници.
Очакваме ви!