камери Аязмо
камери Аязмо / община Стара Загора
Необходим е нов подход при реализацията на Програмата за туризъм за 2020 година в община Стара Загора, е мнението на ресорния зам.-кмет Милена Желева.
 
Ще бъде създадена работна група с представители на всички заинтересовани страни, която да подпомогне разработването на нови туристически маршрути в Стара Загора и общината, които да са атрактивни за различни възрастови групи. Всички маршрути ще са достъпни и в онлайн среда.
 
Отделите „Култура“ и „Туризъм“ работят активно за промяна на работното време на Туристическия информационен център, музейните обекти, галериите и туристическите забележителности в града, с цел привличане на повече посещения на туристи. Разработват се нови арт зони на открито, както и уикенд събития, които да привличат гости в града през почивните дни.

През месеците март и април в Стара Загора бяха обновени билборд конструкциите, както и визиите на част от рекламните съоръжения, поддържани от Отдел „Туризъм“. Осигурена бе и тяхната видимост с почистване на растителността.
 
През тази година няма да се проведе традиционния фестивал „Августиада“ във формата, който е познат на любителите на виното. В момента се провеждат разговори за организация на събитието в подходящо време.