инициатива
инициатива / община Казанлък
Огромно българско национално знаме, с изписани на него патриотични стихове и послания от преподавателите в ППМГ „ Никола Орешков“ ще полети днес- 1-ви март в небето над Казанлък, заедно с 40 балона с цвета на националния трикольор.Интересната инициатива е на учениците от десетите класове в Математическата гимназия и е посветена на Националния празник на страната- Трети март.

инициатива
община Казанлък


Младежите сами са събрали средствата за закупуването на огромното национално знаме, както и за трикольорните балони с хелий.

инициатива
община Казанлък


Знамето вече обиколи училищните кабинети, където преподаватели по различни дисциплини оставиха своя патриотичен отпечатък, под формата на патриотични стихове от български автори, мисли или лични патриотични послания и завети.

инициатива
община Казанлък


Кметът на Казанлък Галина Стоянова подкрепи инициативата на възпитаниците на Математическата гимназия да развеят на Паметника на Свободата националния флаг,  с патриотични послания от българската история. С пожелание винаги да се гордеят, че са българи казанлъшкият кмет подкрепи ученическата идея с Паисиевите думи: „О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?“. От свое име Галина Стоянова пожела на момчетата и момичетата от ППМГ на 3 март гордо да вдигнат знамето: „Носете Националния празник в сърцата си, да ви вдъхновява!“.

инициатива
община Казанлък


Измежду всички изписани цитати най-харесван от младежите цитати е въпросът на Дякона „Народе???“, който разбират като упрек от Левски към българския народ, който не е единен и едновременно с това, като призив към българите да се върнат към славната си история, за да се борят като един за своята свобода.

инициатива
община Казанлък


Празничната инициатива е една от десетките на ученици на ППМГ през 2019г. и е посветена на Националния празник за Освобождението на България. Първата официална поява на националното знаме на ППМГ е планирано за тържествата на гимназията в навечерието на празника, а на 3 март момичетата и момчетата ще го развеят от самия връх Шипка.

инициатива
община Казанлък


Младежите се надяват идеята им да бъде подкрепена и от родолюбивото казанлъшко гражданство.