Старозагорският бизнес се готви за протестно шествие срещу увеличението на тока
Старозагорският бизнес се готви за протестно шествие срещу увеличението на тока / Dariknews.bg, архив

Работодателски организации от Стара Загора изпратиха призив до представителите на старозагорския бизнес за координирани действия срещу оповестеното повишение на цената на електроенергията.

„Призоваваме да се включите активно, независимо от резултатите на водените в момента преговори, в следните общи прояви на бизнеса в Стара Загора: Спиране на производствените процеси на вашите предприятия за един час от 11:00 до 12:00 ч на 26.06.2015 (петък); Масово включване в протестно шествие на ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Стара Загора, като препоръчваме фирмено обозначаване на Вашето участие (с фирмено облекло, фирмено знаме или по друг начин)", се казва в писмото до фирмите в града, подписано от Румен Радев, заместник председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и Антон Андронов, представител на Холдинг ЗАГОРА ООД.

Сборният пункт за начало на протестното шествие ще бъде на бул. „Патриарх Евтимий" 50. То ще стартира в 11.00 часа на 26.06.2015 година и ще завърши най-късно в 13,00 часа на същото място. Планираният маршрут на шествието е пешеходен преход по булевард „Патриарх Евтимий" до бул. „Цар Симеон Велики" и по бул. „Цар Симеон Велики" до сградата на Община Стара Загора. След престой пред сградата на Областна администрация Стара Загора /със спиране на движението по ул. „Цар Иван Шишман"/ с планирано времетраене около 15 минути, шествието ще се върне до сборния пункт по същия маршрут - на изток по бул.„Цар Симеон Велики" до булевард „Патриарх Евтимий" и по булевард „Патриарх Евтимий" до сборния пункт.

Организаторите ще определят отговорници, които да следят за недопускане нарушения на обществения ред, спазване на безопасността на движението и законовите права и интереси на гражданите. За протестното шествие е уведомен по надлежния ред кметът на община Стара Загора.

"С тези действия, ще покажем непоколебимостта на бизнеса да защитава справедливите си искания, ще съдействаме за започване и провеждане на реални и необратими реформи на сектор „Енергетика", непротивопоставяйки ни един срещу друг и срещу гражданите. Подобни прояви се предвиждат в много градове на България", заявяват още организаторите.