/ БСП Стара Загора
Тя трябваше да се направи от редовно правителство
Старозагорският депутат от БСП Георги Гьоков определи като необяснимо вчерашното решение на “Има такъв народ“, “Демократична България“ и “Изправи се.бг! Ние идваме“ да напуснат пленарната зала като по този начин отказват да дебатират.

„Ако някой искаше да прави съдебна реформа, трябваше да направи едно правителство, макар и с неясен хоризонт на живот и това беше в ръцете на ИТН, които снощи напуснаха по някаква причина“, заяви социалистът.
 
Той бе категоричен, че вчера левицата не е бламирала заседание на Правната комисия, тъй като не по тяхно предложение няколко пъти парламентът е удължавал работния си ден.

ИТН, ДБ и ИБГНИ напуснаха залата: ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма 

„Законът не позволява по едно и също време да има заседание на парламента и на някоя комисия, така че и тук обвинението отпада. Бойкотът на приемането на бюджета беше от страна на тези, които излязоха от залата“, посочи той като допълни, че в никакъв случай БСП не е против започване на съдебната реформа.
 
Народният представител припомни, че Парламентарната група на “БСП за България“ е силно отговорна и още преди 3-4  месеца е предложила да се актуализира бюджета.
 
Пресцентър на Българската социалистическа партия