/ БГНЕС
„Има такъв народ“, „Изправи се.БГ! Ние идваме“ и Демократична България напуснаха пленарната зала, докато останалите депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП обсъждат актуализацията на бюджета на НЗОК.

На брифинг пред медиите те заявиха, че са напуснали, защото е трябвало да направят разчети за приетите промени, защото нямало пари в държавата.

Хаос, спорове и множество прекъсвания в пленарна зала, бюджетът на НЗОК забуксува

„ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма. Излязохме от зала, за да се консултираме какво можем да направим“, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Според Мая Манолова в зала се обсъждало бюджет без числа. „Приема се бюджет ангро, партиите, които са в пленарна зала - ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа към бюджета“, каза Манолова и уточни, че волята на трите напуснали партии е била да се приема бюджета за НЗОК утре, който щял да бъде по-полезен.

Лидерът на ДБ Христо Иванов все пак призна защо е било напускането. Той обяви, че утре трябва да се проведе комисия по правни въпроси, където да се обсъди отнемането от прокуратурата на Бюрото по защита и закриването на специлизирания съд и прокуратура. За тези Закони трябвало време и затова трябва и време, за да може и правна комисия да има най-сетне заседание.