/ Областен съвет БСП-Стара Загора
Въпроси към министъра на земеделието, храните и горите и към министъра на околната среда и водите ще зададе депутатът Георги Гьоков, заради напрежението в Старозагорското село Калояновец. На север от населеното място се е настанил подвижен екарисаж, който тревожи жители и работници.

Хората дойдоха в Приемната на депутата и на общинския съветник Валентина Бонева, лидер на БСП в Община Стара Загора, за да се оплачат от острата и зловонна миризма, която са принудени да търпят от близо два месеца.

Инсталацията за изгаряне на трупове на умрели животни в двора на бившата машинно-тракторна станция е в непосредствена близост до производствен цех.

В старозагорското село Калояновец се извършва изгаряне на животински трупове (СНИМКИ)

„Неприятните миризми са през цялото денонощие.
Костите и кожите, разнасяни от бездомните животни и отпадъчните води крият огромен риск от зарази”,  алармираха недоволните. По думите им сигнал за подвижния екарисаж е внесен до областния управител на област Стара Загора, но отговор няма.

„Няма и реакция от кмета на Община Стара Загора, където също е внесен протест на жителите. Над 350 души са се подписали в подписка, чрез която поискаха от землището им да бъде отстранена подвижната инсталация”, каза кметът  на Калояновец Добри Добрев.
Областен съвет БСП-Стара Загора