Даниел Ладжев
Даниел Ладжев / Dariknews.bg
16-годишният старозагорец Даниел Ладжев грабна второто място на Европейското първенство по олимпийско Таекуондо за мъже до 21 години в Хелсингборг, Швеция. След четири поредни победи, съперника на Даниел в петата среща успя да го надхитри и старозагорецът остана на една крачка от абсолютната победа.

Даниел Ладжев се занимава с олимпийско таекуондо от 9 години. Освен, че е определен като най-проспериращ спортист, той е и сред първите 10 по успех ученици в ГПЧЕ ”Ромен Ролан”. Към момента Ладжев е №1 в световната ранг листа за юноши до 15 години и № 15 в световната ранглиста за младежи до 18 години.

Даниел Ладжев
Dariknews.bg


Вицешампионът вече е участвал в 11 мастърс турнира. “Това състезание беше много трудно. Съперниците ми бяха по-напред в световната ранглиста, бяха по-големи и опитни. Въпреки това, победих 4 поредни мача. Отдавам го на добрата ми подготовка през лятото и тактиката, която приложих”, сподели Даниел.

Даниел Ладжев
Dariknews.bg


“Спорта е много важен, подготовката и тренировките също, но спортистите трябва да се научат да мислят, да отработват различни ситуации и да надхитряват противниците си. Може един човек да бъде много талантлив, но чак когато вложи хитрост и мисъл, той става истински спортист”, каза треньорът на Даниел Георги Господинов.

Даниел Ладжев
Dariknews.bg


Старозагорци отново ще стискат палци от 3 до 6 октомври, когато ще се проведе Европейско първенство по таекуондо във Валенсия, където Даниел Ладжев ще се състезава в категория юноши до 18 години, до 55кг.