Старица „подари” 4630 лева на измамници
Старица „подари” 4630 лева на измамници / Sofia Photo Agency, arhiv

4630 лева и златни накити са измъкнали с измама и кражба мними служители на пенсионен фонд от 81-годишна старозагорка, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Стара Загора.

Жената осъзнала, че е жертва на престъпление три часа след среща в дома си с двама непознати мъже и една жена.

Тримата позвънили в дома на бабата. Тя ги поканила и те й предложили примамлива оферта за увеличаване на пенсията й. Условията се сторили изгодни на възрастната жена и тя приела да се възползва от тях. За целта обаче трябвало да внесе депозит от 3000 лв. Бабата имала парите в банка и заедно със "служителката" на фонда тръгнали да ги изтеглят. В същото време "колегите" на непознатата останали в жилището на бабата, за да ги изчакат.

Още в банката старозагорката дала парите на жената. Малко след като изпратила от дома си и мъжете, пенсионерката установила, че от дома й са откраднати 1630 лева и златни накити.

След като забелязала липсата, кандидатката за по-висока пенсия разбрала, че е станала жертва на двойно престъпление и подала жалба в Първо РУ "Полиция". По случая е образувано досъдебно производство. Криминалистите издирват извършителите на измамата и кражбата.