кръжок
кръжок / netinfo
Четири пожарни табла, оборудвани с тупалка с гума и инструмент за  просека, са изработили децата от кръжока по конструиране към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Чирпан. На таблата с големи букви и цифри е изписан и телефон 112, на който гражданите трябва да звънят при пожар.
 
Учениците от Чирпан се занимават от две години с конструиране. Приоритет в дейността им е опазването на горите и природата. Като видели професионално направените табла, от кметството на с. Медово ги поканили да изработят информационни табели за екопътека край селото. Къщичка на Баба Яга в градския парк на Чирпан е другото предизвикателство, с което ще се заемат през есента малките майстори. С тях се срещна областният управител Гергана Микова , която им пожела предстоящата учебна година да бъде успешна и обеща да посети техния кръжок, за да види на място нещата, които децата създават със своите ръце.  
 
Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора Иван Чергеланов, който също присъства на срещата с децата, изрази готовност да осигури необходимите материали за направа на пирографирани указателни табели, които също ще бъдат поставени на определени места в горите в региона.
 
Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, благодари на учениците за тяхната съпричастност към дейностите по опазването на горите от пожари. Пожарникари от дирекцията показаха на момчетата как функционира специализиран противопожарен автомобил и им позволиха да се качат на него.