Селекции от най-добрите късометражни филми на фестивала в Стара Загора
Селекции от най-добрите късометражни филми на фестивала в Стара Загора / БТА

Стара Загора ще бъде домакин на фестивал на късометражното кино. Той се организира от сдружение "Различният поглед" и Международен филмов фестивал ФИЛМИНИ и ще се проведе в петък и събота в кино "Комсомол".

"Ще бъдат представени наградени и подбрани селекции от късометражни филми, както и селекция от анимационни филми. Програмата се състои основно от три селекции, които ще се завъртят три пъти", разказа председателят на Сдружение "Различният поглед" Петър Йорданов.

Първата селекция започва в петък от 17 часа. В събота програмата ще започне в 9 часа, а в 21:30 е предвиден джаз концерт на старозагорското "Трио A.S.K.".

В Стара Загора ще бъде  представено най-доброто от ФИЛМИНИ в световен мащаб. Идеята на фестивала е да събуди интереса на старозагорци към късометражното кино, тъй като то представя по-алтернативни и независими виждания на авторите.

Целта на организаторите е  да привлекат повече млади хора и затова някои от филмите са с хумористичен характер. Идеята е младото поколение да търси различни културни мероприятия, допълни Петър Йорданов.