/ istock
По случай своя 15-и рожден ден dm България организира кампания под мотото „Да се погрижим {ЗАЕДНО} за нашите реки!“ част от проектa „Реките на града“ и екипът на dm е подготвил много изненади
Тази събота ще се проведе почистваща акция на река Бедечка в Стара Загора.

Реката е емблематична за града и се очаква да се съберат много доброволци, за да се превърне в още по-прекрасно място за отдих.

Бедечка преминава през общините Стара Загора и Раднево - ляв приток на река Сазлийка, от басейна на Марица.

Дължината ѝ е 34 км, като извира под името Чакмадере на 649 m н.в. от Сърнена Средна гора, на 1,5 км северозападно от село Борилово.

По случай своя 15-и рожден ден dm България организира кампания под мотото „Да се погрижим {ЗАЕДНО} за нашите реки!“ част от проектa „Реките на града“.


Доброволческата акция ще се състои на 22 юни от 10:00 часа, а сборният пункт е на моста над Бедечки водопади.

dm

Кампанията се осъществява в партньорството с фондация „Колективът“ и е част от второто издание на тридневния фестивал с кауза „На зелено“ и инициативата „Реките на града - Стара Загора“ в парк Бедечка.

"Основната цел е реката да се приближи до градската среда и градската среда да се доближи до реката", споделят от фондация „Колективът“.

"Партньорството ни с фондация „Колективът“, с която през 2024 г. обединяваме сили за „Реките на града”, продължава. През настоящата година, в която нашата компания празнува 15 години в България, ние от dm сме основен партньор на инциативата за по-чисти и социални реки, за да отбележим рождения ни ден с принос за околната среда“, призовават от компанията.

В средата на май бяха почистени над 600 килограма отпадъци от Перловската река в района на Южния парк в София, а сега наред е река Бедечка, съобщиха от фондация „Колективът“.

Фондация „Колективът“

"Подкрепете инициативата като доброволци за почистването на реката, а може да се включете и в другите събития от инициативата „Реките на града - Стара Загора“ от 21 до 23 юни в парк „Бедечка“, призовават от фондацията.

Екипът на dm също ще бъде там, като са подготвени много изненади.

Изградени са специално за събитието кътове на dm, където ще Ви очакват {ЗАЕДНО} с техните партньори, с които вече 15 години правят света по-красив и по-добър.

Ще има BEAUTY КЪТ, където и в трите дни на фестивала „Реките на града - Стара Загора“, от 17:00 до 19:00 часа можете да се включите в грим сесии с любими dm марки и с продукти на техни партньори.

Ще има и „ЗЕЛЕН“ КЪТ, за да се потопите в устойчивия свят на dm - веган и биохрани, натурална и висококачествена козметика, органични и сертифицирани продукти.

„Включваме се в програмата на „Реките на града - Стара Загора“ с още две събития - готвене на живо с Анна Стойкова и уъркшоп за грижа за лицето с Антоанета Илиева“, допълват от dm.

Анна, популярна със своя блог Veganna.bg, ще приготви рецепти за вкусни веган изкушения, които посетителите на фестивала ще могат да опитат на място.

Антоанета, която е сертифициран инструктор по йога за лице, ще покаже техники за поддържане на млада и красива кожа на лицето в съчетание с подходяща за целта козметика.

Проектът „Реките на града“ цели устойчивото опазване на реките, облагородяването на пространствата около тях и превръщането им в места за изкуство, отдих и култура, подчертават от фондация „Колективът“.

За четвърта поредна година хиляди жители и гости на няколко български града ще имат възможността да слязат в коритата на реките и да преоткрият скритите им богатства.

dm

Екипът на dm се надява инициативата да вдъхнови колкото се може повече българи, които да се включат в предстоящите почистващи акции това лято, както в Стара Загора, така и във Велико Търново, Троян, Габрово и София, за които периодично ще има информация.

„Очакваме Ви, за да дадем {ЗАЕДНО} своя принос за чистотата на българските реки!", призовават от dm.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня